Inspiratie en ontmoetingen op ledenbijeenkomst in Waalwijk

10160 keer bekeken 0 reacties

Vrijdag 9 november waren 60 leden uit 21gemeenten te gast bij gemeente Waalwijk. Burgemeester Nol Kleijngeld, vice-voorzitter van het PMG, heette de aanwezigen hartelijk welkom. Het thema van de ledenbijeenkomst was "innoveren en besturen in transformatietijden".

Onder de titel ‘Shift happens!’ nam keynote spreker Ruud Veltenaar de deelnemers mee in een wereld van transformatie, uitdagingen en leiderschap.  

Als filosoof, meervoudig TED-spreker, trendwatcher, friskijker en SDG-diplomat, nam hij de aanwezigen mee langs de grote opgaven van deze tijd in een prikkelend pleidooi voor ECO in plaats van EGO en de social development goals (SDG) als ethisch en universeel alternatief voor het paradigma van groei en stakeholders value. De uitdagingen van deze tijd vragen om lef en een globaal perspectief, leiderschap vanuit het waarom in plaats van het managen van het wat en hoe. Genoeg inspiratie en stof om over na te denken!

Vervolgens hebben de pijlers een terugkoppeling gegeven van hun ambities. Dit is input voor de strategische agenda van het PMG – deze komt in de volgende ledenbijeenkomst terug op de agenda.

Ook was er ruimte voor leren en ontmoeten: in zgn. innovatielabs gaven gemeenten een inkijkje in hun ervaringen en dilemma’s uit de praktijk. De uitwisseling op de thema’s arbeidsmigranten (Gemeente Waalwijk en Peel&Maas), Vitale binnenstad (Gorinchem, Oosterhout en retailagenda), Transformatie in het sociaal domein (Zeist en Tiel) en Democratie dichtbij (Pijnacker Nootdorp en Oss) was waardevol en smaakten naar meer.

Wilt u de sheets van de presentatie nog eens terugkijken, of bent u benieuwd naar het filmpje van de toerist die vol enthousiasme de tsunami filmt? Via DEZE LINK https://www.ruudveltenaar.nl/feedbackformulier/

kunt u uw feedback op de presentatie geven en de presentatie downloaden met als wachtwoord: GEMWW. Dit is mogelijk tot twee weken na de bijeenkomst (dus tot 23 november a.s.).
Het verslag van de bijeenkomst vindt u terug bij de documenten op deze site.

 

0  reacties

Cookie-instellingen