Over M50

De M50, voorheen Platform Middelgrote Gemeenten (PMG), is een netwerk van middelgrote gemeenten die vaak een centrumfunctie in de regio vervullen, stedelijke problematiek kennen en een vergelijkbare schaal hebben (30.000-80.000 inwoners). De M50 is een platform dat staat voor kennis delen, elkaar inspireren, samen experimenteren en onszelf op de kaart zetten. 

Onze doelstellingen zijn nader uitgewerkt in onze Strategische Agenda M50 2019-2022. Deze doelstellingen staan themagewijs beschreven binnen het werkgebied van zogenaamde Pijlers. Binnen M50 werken wij met 4 pijlers:
- Pijler Bestuur
- Pijler Economie & Fysieke Leefomgeving
- Pijler Samenleving
- Pijler Financiën


Tot onze leden behoren de gemeenten: Altena, Barendrecht, Barneveld, Coevorden, De Bilt, De Ronde Venen, Den Helder, Doetinchem, Dronten, Etten-Leur, Gooise Meren, Gorinchem, Heerhugowaard,  Hellendoorn, Hellevoetsluis, Kampen, Kerkrade, Landgraaf, Leidschendam-Voorburg, Lochem, Meierijstad, Midden-Groningen, Nieuwegein, Nijkerk, Oldambt, Oosterhout, Papendrecht, Peel en Maas, Pijnacker-Nootdorp, Raalte, Ridderkerk, Rijssen-Holten, Rijswijk, Roermond, Soest, Veenendaal, Veldhoven, Velsen, Venray, Waalwijk, Winterswijk, Woerden, Zeist.


Dagelijks bestuur

In februari 2021 is het dagelijks bestuur van M50 uitgebreid met vier nieuwe DB-leden. De doorontwikkeling van M50 heeft geleid tot een groei van het aantal leden, diverse nieuwe initiatieven en behoefte aan uiteenlopende activiteiten. Om te kunnen voldoen aan zowel de behoeftes van leden, als ook aan de vraag van buitenaf, is het DB van M50 verstevigd. De huidige samenstelling heeft een looptijd tot eind 2021. 

Samen waarde Creëren! 

Dat vindt u in de Strategische Agenda M50 2019-2022. Dit document is op 12 april 2019 vastgesteld tijdens de ledenbijeenkomst in gemeente Rijssen-Holten. De Strategische Agenda geeft onze doelstellingen, uitwisseling en samenwerking weer voor de komende vier jaar. U kunt onze Strategische Agenda hieronder inzien en downloaden.

Samen Waarde Creeren

De uitwisseling en samenwerking binnen het M50-netwerk is verdeeld over een viertal pijlers. Pijlers zijn een open samenwerkingsverband van betrokken bestuurders en ondersteunende ambtenaren. Elke pijler heeft een pijlertrekker. Binnen de pijlers kunnen verschillende themagroepen of actielijnen lopen. De pijlers organiseren zelf naar behoefte ontmoetingen of andere vormen van afstemming en overleg. Aansluitend aan de ledenbijeenkomsten is er ook de gelegenheid om als pijler bijeen te komen. Elke bestuurder die actief is in een pijler geeft aan welke inhoudelijke ambtenaar uit zijn of haar organisatie betrokken kan worden bij de voorbereiding van de pijler, zodat ambtelijke betrokkenheid is geborgd. Bestuurders die als pijlervoorzitter of vicevoorzitter optreden, zorgen voor ambtelijke capaciteit om hun rol te ondersteunen.

U kunt met ons contact opnemen via het volgende e-mailadres:
middelgrotegemeenten@zeist.nl 

Of wordt lid van onze groep op Linkedin:
Linkedingroep M50
 

 

0 bestanden geselecteerd: 
Cookie-instellingen