Interessante bijeenkomsten: 'Smart City'

1204 keer bekeken 0 reacties

Regelmatig worden wij gevraagd interessante bijeenkomsten voor onze leden, maar ook voor onze niet-leden, met u te delen. Vindt hier 2 interessante bijeenkomsten met het thema 'Smart City'.

Welke ontwikkelingen en mogelijkheden biedt ‘Smart City’ ons voor het leven en werken in onze stad?

Gelegen tussen Delft en Den Haag bouwt de Gemeente Rijswijk al enige tijd ervaringen op met het toepassen van slimme technologieën om de kwaliteit van leven en leefomgeving te verbeteren.
Om u te informeren en te betrekken bij de ontwikkelingen in Rijswijk organiseren zij op woensdagavond
4 december een stadscongres.
Aanmelden? GRAAG!
Dit kan via: smartcity@rijswijk.nl
Het aantal deelnemers is beperkt en op basis van aanmelding.


Nog een interessante bijeenkomst, eveneens met het thema Smart City, is de bijeenkomst op vrijdag 11 oktober die georganiseerd wordt door de VNG.

Het VNG-programma Smart Society nodigt u uit om in gesprek te gaan met Vlaamse collega’s en kennis en inspiratie op te doen voor de duurzame, circulaire gemeente van de toekomst. 30 Vlaamse bestuurders hebben zich aangemeld voor deze bijeenkomst.

Gastgemeente Almere leidt het programma in met haar smart city-beleid en ambitie en legt uit welke projecten zijn uitgerold om de circulaire economie te versnellen, hoe samen wordt gewerkt binnen een sterk lokaal ecosysteem en hoe zij werk maken van een slimme energieneutrale stad. Aansluitend vindt een uitwisseling plaats met uw collega’s over kansen en dilemma’s die worden ervaren in de Vlaamse en Nederlandse praktijk.

Wilt u meer weten, volg de volgende link: 

https://vng.nl/onderwerpenindex/dienstverlening-en-informatiebeleid/smart-society/agenda/bijeenkomst-smart-society-circulaire-economie-duurzaamheid-uitwisseling-met-vlaamse-bestuurders

 

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen