Stadscongres Smart City in Rijkswijk

2384 keer bekeken 0 reacties

Hoe past Rijswijk slimme technologie toe om de kwaliteit van leven te verbeteren? Op de avond van 4 december 2019 wordt het 'Stadscongres van Rijswijk' georganiseerd. Meld u snel aan, want er is beperkt plek!

Burgemeester Michel Bezuijen nodigt ons uit voor een bijzondere avond in Rijkswijk over Smart City. Hieronder leest u zijn uitnodiging: 

Met deze brief nodig ik u van harte uit voor het 'Stadscongres van Rijswijk' op de avond van 4 december 2019. Als burgemeester van Rijswijk zou ik het leuk vinden om u op deze avond, ondanks de drukte rond Sinterklaas, te mogen verwelkomen.

Gelegen tussen Delft en Den Haag heeft de gemeente Rijswijk de afgelopen tijd ervaring opgedaan met het toepassen van slimme technologieën om de kwaliteit van leven en de leefomgeving van haar inwoners te verbeteren. Steden die zich hiermee bezighouden zijn inmiddels bekend geworden als 'Smart Cities'.

Ook de gemeente Rijswijk wil zich hier nadrukkelijk op ontwikkelen. Maar centrale vraag is wel: wat betekent dit nu precies en welke mogelijkheden kan het de stad en haar inwoners bieden? Slimme technologieën en innovatie kunnen helpen, maar wel wanneer bij het toepassen de inwoners en ondernemers van de stad centraal staan. Rijswijk wil het 'toepassen van innovatie' concreet vormgeven voor en door haar inwoners.

Begin dit jaar is de gemeente Rijswijk toegetreden tot het United Smart Cities Programma (USC). Het USC programma kan worden beschouwd als een programma dat zich wereldwijd richt op de ontwikkeling van slimme en duurzame steden en dat de implementatie van de 2030 VN-agenda voor duurzame stedelijke ontwikkeling (Sustainable Development Goals, SDG's) ondersteunt. Tijdens het congres op 4 december zal een vertegenwoordiger van het USC hierover een presentatie geven. En kunnen wij de eerste resultaten delen die we binnen het programma hebben verzameld.

Het stadscongres van 4 december is bedoeld om de gemeenteraad, maatschappelijke instellingen, onderwijs, ondernemers, inwoners en geïnteresseerden uit andere steden te informeren over en te betrekken bij de manier waarop Rijswijk nu aan de slag is. We beogen hiermee een gedeelde basis te leggen voor plannen voor de toekomst. 

lk ben ervan overtuigd dat u vanuit uw functie of rol ook al met de onderwerpen te maken heeft of er in de nabije toekomst mee te maken zult krijgen en hoop dat we elkaar met onze wederzijdse ervaringen kunnen inspireren. Het programma voor de avond sluit ik bij deze brief. In verband met de catering en het aantal zitplaatsen wil ik u vragen om uw deelname aan te melden op SmartCity@rijswijk.nl. Wanneer u zich al wel heeft aangemeld naar aanleiding van de Save the Date, dan heel graag een herbevestiging via SmartCity@rijswijk.nl.

lk kijk uit naar een interessante en waardevolle avond!

0  reacties

Cookie-instellingen