Wordt uw gemeente de plek voor festival voor Dorpen?

1493 keer bekeken 0 reacties

Interbestuurlijk Programma VNG. In juni 2020 staan Nederlandse dorpen een hele dag in de volle bestuurlijke aandacht. In een passende kleinschalige omgeving gaan politici, bestuurders en ambtenaren samen aan de slag met plattelandsvraagstukken.

In juni 2020 staan Nederlandse dorpen een hele dag in de volle bestuurlijke aandacht. In een passende kleinschalige omgeving gaan politici, bestuurders en ambtenaren samen aan de slag met plattelandsvraagstukken.

Dat gebeurt in een gezellige festivalsfeer, met naast serieuze forumdiscussies, dialogen en lezingen ook ruimte voor ludieke en eigenzinnige vormen waarmee we actuele dorpsvraagstukken over het voetlicht brengen. Het streven hierbij is maximaal 600 deelnemers te trekken.

Stuur uw voorstel in!

Voelt uw gemeente zich aangetrokken om een dag lang in het middelpunt van de bestuurlijke aandacht te staan, en lijkt het u leuk om uw dorpsgemeenschappen hierbij te betrekken? Schrijf u dan in met een goed voorstel. Dit kan tot 19 december.

In het bidbook leest u meer over onze vraag en wat deelname u als dorp kan opleveren.

IBP-samenwerking

Vanuit het Interbestuurlijk Programma (IBP) werken het Ministerie van BZK, het IPO, de UvW en de VNG aan dit festival over en voor dorpen. Dat willen we graag mèt een gemeente of meer gemeenten (en een omliggende regio) doen. Om het festival in de best passende omgeving te laten plaatsvinden, maar minstens zo belangrijk: om in de programmering goed te kunnen aansluiten op uw ervaringen en beleving. 

Meer informatie

0  reacties

Cookie-instellingen