Symposium Midsize Cities and Migration: Challenge or Chance?

1273 keer bekeken 0 reacties

Hoe kunnen middelgrote steden migratie in goede banen leiden? Praat op 12 december mee met internationale experts! O.a. sprekers uit het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Symposium door Hans van Mierlo Stichting en het European Liberal Forum.

Symposium Midsize Cities and Migration: Challenge or Chance?

Graag nodig ik u uit voor het symposium ‘Midsize Cities and Migration: Challenge or Chance?’ georganiseerd door de Mr. Hans van Mierlo Stichting en het European Liberal Forum op donderdag 12 december 2019. Het symposium volgt op onze eerdere publicatie New in Europe: A vision on migration

Centraal deze middag staat de vraag hoe middelgrote Europese steden migratie en integratie in goede banen kunnen leiden. Steden als Arnhem, Vlaardingen en Zoetermeer, maar ook Mechelen in België en Landskrona in Zweden, hebben vaak te maken met grootstedelijke vraagstukken, maar hebben minder middelen om deze aan te pakken. Het doel van de middag is de praktijk van stedenbeleid te koppelen aan academische inzichten over migratiediversiteit.
 

Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, zal spreken, waarna Patrick Joyce (Almega, Zweden), Nicola Delvino (Universiteit Oxford, VK) en Ilona van Breugel (Erasmus Universiteit Rotterdam) een korte presentatie geven en in gesprek gaan over Refugees and Migrants in Cities. Hierna zullen Andrew Lim (New American Economy, VS), Nadia Arsieni (raadslid D66 Rotterdam) en Anne-Marijke Podt (raadslid D66 Utrecht) spreken over Local Integration Policies.

 

Wanneer: 12 december, 13.00-17.00 (deuren open 12.30, receptie na afloop)
Waar: Dutch Innovation Factory, Bleiswijkseweg 37E, 2712 PB Zoetermeer
Aanmelden kan op de webiste van de Hans van Mierlo Stichting: 

https://vanmierlostichting.d66.nl/agenda/symposium-migration-and-midsize-cities-challenge-or-chance/ 

Gezien de internationale samenstelling van de sprekers zal de voertaal op het symposium Engels zijn.

0  reacties

Cookie-instellingen