Programma: De Stad Van Morgen

2636 keer bekeken 0 reacties

Gemeente Assen nodigt u uit voor een feestelijk en inspirerend congres op woensdag 15 april. Met de successen, lessen en ervaringen van Assen als basis kijken we onder leiding van dagvoorzitter Twan Huys vooruit naar de ontwikkelingen van alle middelgrote steden in ons land.

Assen deelt ervaringen en kijkt naar de toekomst
De afgelopen jaren investeerde Assen met het ontwikkelingsprogramma FlorijnAs flink in de stad. Met onder meer een markant stationsgebouw, een doorgaande vaarroute met veel nieuwe bruggen en sluizen en een nieuwe afslag Assen-Zuid. Deze projecten hebben niet alleen de bereikbaarheid van de stad verbeterd, maar ook de gebiedsontwikkeling gestimuleerd. In 2020 rondt Assen de FlorijnAs af. Een goed moment om de successen te delen. Maar ook een uitgelezen kans om veel breder te kijken naar de toekomst van middelgrote steden.

Programma 15 april 2020

 • Dwarsdenker Jan Latten brengt demografische cijfers tot leven. Hij deelt zijn heldere visie op maatschappelijke veranderingen. Hij ontrafelt actuele vraagstukken en gaat in op verstedelijking, demografische ontwikkelingen, veranderende woonbehoefte en toenemende contrasten voor de middelgrote steden in ons land.
 • Schrijver en journalist Frank Westerman groeide op in Assen. Hij neemt u mee naar het Assen uit zijn jeugd en kijkt vooruit naar het Assen van 2040.

Themasessies
Tijdens het congres kunt u op de dag zelf kiezen welke themasessies u wilt volgen. Hieronder vindt u een voorproefje:

 • De slimme stad
  De openbare ruimte digitaliseert in rap tempo en dat heeft gevolgen voor burgers en voor overheden. Hoe gaat u daarmee om en welke kansen kunt u benutten? Tijdens deze sessie krijgt u praktische tips en verdiept u uw kennis over digitalisering en technologisering.
 • De gezonde stad
  De invloed van de gebouwde omgeving op gedrag, gezondheid en welzijn van inwoners staat centraal tijdens deze themasessie. Praat mee over ruimtelijke interventies en deel ervaringen met vakgenoten.
 • Het verdichtingsspel
  Met het verdichtingsspel kunnen ontwikkelaars, ontwerpers en overheden zelf aan de slag om te onderzoeken hoe in hun stad binnenstedelijk meer woningen gerealiseerd kunnen worden. Speel mee en ontdek waar u kunt optoppen, hoe u zorgt voor gouden randjes, of waar u tiny houses kunt bouwen.

Excursies
Wilt u de ontwikkelingen in Assen liever met eigen ogen zien? Ga dan mee op excursie naar projecten uit het FlorijnAs-programma:

 • Assen aan de Aa
 • Stationsgebied
 • Blauwe As

Deelname aan dit congres is gratis. Bent u erbij op 15 april in Assen? Meld u dan snel aan. Heeft u zich al aangemeld? Dan hoeft u dat niet nogmaals te doen. 

Aanmelden kunt u doen via deze link bij Platform31

0  reacties

Cookie-instellingen