VNG-bijeenkomst: Onderzoek Uitvoeringslasten Klimaatakkoord

4374 keer bekeken 0 reacties

VNG nodigt u graag uit voor een interbestuurlijke bijeenkomst in uw regio, om u bij te praten over de opzet van het onderzoek naar de uitvoeringslasten van het Klimaatakkoord voor decentrale overheden. Kom langs in Zwolle, Roermond, Groningen of Utrecht!

In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat in 2020 een onafhankelijk onderzoek wordt gedaan naar de uitvoeringslasten van het Klimaatakkoord voor decentrale overheden. Het gaat hierbij om een onderzoek zoals bepaald in artikel 2 van de Financiƫle-verhoudingswet.

De rijksoverheid heeft hiervoor een adviesaanvraag ingediend bij de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB). De ROB wordt gevraag advies te geven over wat de extra uitvoeringslasten voor decentrale overheden zijn, hierop te reflecteren en aan te geven wat de bekostigingswijze kan zijn.

VNG nodigt u graag uit voor een interbestuurlijke bijeenkomst in uw regio om u bij te praten over de kaders en de opzet van het onderzoek en de stappen die de komende maanden in dit onderzoek worden gezet. Hiervoor organiseren we vijf bijeenkomsten in het land:

  • 10 maart 15.00-17.00 uur in Zwolle (aansluitend borrel)
  • 12 maart 15.00-17.00 uur in Roermond (aansluitend borrel)
  • 19 maart 15.00-17.00 uur in Groningen (aansluitend borrel)
  • in Utrecht, precieze datum in maart en locatie in voorbereiding

Bent u ambtenaar bij een provincie, gemeente, waterschap of samenwerkingsverband? Meldt u dan aan via: https://vng.nl/bijeenkomst-onderzoek-uitvoeringslasten-klimaatakkoord

Cookie-instellingen