Publicatie P31 ‘De energietransitie als verbinder van platteland en stad'

2275 keer bekeken 0 reacties

Hoe bekijken we de energietransitie vanuit kansen en mogelijkheden? En hoe zoeken het platteland en de stad meer met elkaar de verbinding? Platform31 beantwoordt deze vragen in hun nieuwe publicatie.

Collega’s van Platform31 hebben de afgelopen periode gewerkt aan de afronding van de publicatie ‘De energietransitie als verbinder van platteland en stad’. M50 heeft hieraan in 2019 bijgedragen. 

Het landelijk gebied staat op de kaart als het gaat om opwek van duurzame energie en de energietransitie is een belangrijk thema in de relatie tussen platteland en stad. De discussie rondom dit thema lijkt tot op heden echter vooral te gaan over hoe ‘de pijn’ zo eerlijk mogelijk verdeeld kan worden. ‘De energietransitie als verbinder van platteland en stad?’ stelt voor om in plaats daarvan kansen te identificeren – bijvoorbeeld om de plek waar energie wordt opgewekt een concrete impuls te geven. 

Hier kunt u de publicatie downloaden

Hier kunt u naar de betreffende webpagina van Platform31

Platform31 is met het ministerie van BZK in gesprek om de belangrijkste conclusies in een webinar te delen (nog voor de zomer). Een datum en uitnodiging daarvoor ontvangt u hiervoor op korte termijn.

Cookie-instellingen