M50 gaat digitaal: Ledenbijeenkomst 18 september

1724 keer bekeken 0 reacties

U heeft een half jaar moeten wachten, maar filosoof Ivo Brughmans neemt ons alsnog mee in zijn theorie over paradoxaal leiderschap! Voor onze ledenbijeenkomst in september kiezen wij voor een webinar. Maakt u zich op voor een interactieve digitale sessie met afsluitend een virtuele netwerkborrel!

Directe democratie en burgerparticipatie enerzijds, degelijk bestuur en de principes van de rechtsstaat anderzijds. Twee uitersten! Hoe kunnen we de kracht van beide stromingen met elkaar combineren? Een zoektocht naar de onderliggende waarden en nieuwe vormen om beide perspectieven met elkaar te verbinden.

Flexibel en vloeiend omgaan met tegenpolen wil zeggen dat u als leider niet vastzit in een positie van een bepaalde polariteit, maar dat u steeds het hele speelveld kan overzien. Uitgangspunt is dat alle posities in principe evenwaardig zijn. Op 18 september bekijken wij, onder begeleiding van Ivo Brughmans, het speelveld van de middelgrote gemeenten. Hoe gaan bestuurders van middelgrote gemeenten om met tegengestelde belangen, die horen bij democratische vernieuwing?

Ledenbijeenkomst 18 september 
Paradoxaal Leiderschap; dat is het thema voor de ledenbijeenkomst van M50 op vrijdag 18 september 2020. De ledenbijeenkomst zal vanwege het coronavirus plaatsvinden in de vorm van een digitale webinar. Zo kunnen we uw veiligheid, gelet onzekere ontwikkelingen en het afstandscriterium van 1.5 meter, waarborgen. 

Programma

09.30 - 09.45 uur: Opening door voorzitter Koos Janssen. We staan stil bij onze activiteiten op het gebied van lobby en belangenbehartiging. De pijlervoorzitters blikken terug op de inzet binnen de pijlers en nemen ons mee in hun plannen voor het aankomende jaar. Ten slotte staan we stil bij het lopende onderzoek van Platform31 naar de gemeenschappelijkheid tussen middelgrote gemeenten: Midsize 2.0.

09.45 – 10.00 uur: Maak kennis met de nieuwe directeur van de VNG: Leonard Geluk. De M50-ledenbijeenkomsten worden vaak bezocht door directieleden van de VNG. Ditmaal mogen we Leonard Geluk verwelkomen. Als nieuwe directeur van de VNG stelt hij zich voor, vertelt hij over het opkomen van de VNG voor de zware financiële positie van gemeenten en informeert hij ons over de aankomende ALV.

10.00 - 12.00 uur: Interactief programma met Ivo Brughmans over paradoxaal leiderschap. We verkennen de basisprincipes van het denkmodel, staan stil bij onze eigen bestuurlijke en democratische polariteiten en leren uiteindelijk verschillende uitersten waarderen, combineren en verbinden. Een innovatieve reis van theorie naar praktijk!

12.00 - 13.00 uur: Talkshow en netwerkborrel. We eindigen de bijeenkomst met een prikkelende talkshow over democratische vernieuwing, geregisseerd door Jornt Zuylen en Lucas de Man. Hoe kunnen we democratie vernieuwend vormgeven in onze gemeenten! Daarnaast is er gelegenheid om onderling of in subgroepen te netwerken. Het format biedt u de ruimte om eenvoudig te wisselen tussen de verschillende dialogen. 

Aanmelden
Binnenkort informeren wij u over de verdere inhoud van het programma en het format. Begin september sturen wij u een definitieve uitnodiging met link naar de bijeenkomst en toegangscode. In verband met de organisatie ontvangen wij uw aanmelding graag uiterlijk 10 september via: middelgrotegemeenten@zeist.nl

Tot ziens op vrijdag 18 september!

 

Remco van Riezen (Zeist) en
Ranjith Clemminck (Waalwijk)

 

0  reacties

Cookie-instellingen