Uitnodiging: Pionieren op het eerste landelijke Dorpenfestival

790 keer bekeken 0 reacties

Hoe zorgen we ervoor dat binnensteden en dorpskernen aantrekkelijk blijven? Hoe zorg je voor goede ontsluiting en houd je de bereikbaarheid van (dorps)kernen in stand? Hoe kan slim en democratisch worden omgegaan met internet­technologie en digitalisering in de ontwikkeling van steden en dorpen?

Over deze en andere thema’s gaan we graag met je in gesprek. Over de kansen en uitdagingen om te vernieuwen. Niet alleen, maar met elkaar. Met inwoners, met ambtenaren, met bestuurders. Op welke thema’s in jouw dorp en/of gemeente is (mee)denkkracht en vernieuwing gewenst? Schrijf je snel in voor het eerste landelijke dorpenfestival.

Over het digitale festival in Aa en Hunze
Op 1 juli bevind je je virtueel in de gemeente Aa en Hunze en nemen we je mee naar een aantal van de mooiste plekken die de gemeente te bieden heeft. Gekoppeld aan inhoud uiteraard. In een divers aanbod met sessies gaan we in op de thema's klimaat; leefbaarheid; natuur, landbouw & water; lokale economie en bestuur & samenwerking

Pionier jij met ons mee op het eerste landelijke Dorpenfestival op 1 juli?
Ben jij een actief betrokken bestuurder, ambtenaar of inwoner van een kleine gemeente of dorp? Dan ben je van harte welkom! Meld je snel aan voor de sessie ‘Pionier jij mee?’ op 1 juli van 10:30 – 11:15 uur via https://dorpenfestival.live/register.

Doorontwikkeling City Deals
Parallel aan de bijeenkomsten over doorontwikkeling van de City Deal aanpak  gaan wij op verschillende plekken het gesprek aan over vernieuwingskansen in de regio. Dit doen wij ook op het Dorpenfestival om op te halen wat er speelt en te verkennen op welke thema´s en met welke partijen hier in gelijkwaardige samenwerking met het rijk werk van gemaakt kan worden.

Hopelijk tot dan!

Frank Reniers

Programmamanager Agenda Stad en Regio (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - BZK)

 

Cookie-instellingen