Ledenbijeenkomst 8 oktober: Meer dan tussen wal en schip!

323 keer bekeken 0 reacties

De laatste M50-ledenbijeenkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart was een groot succes! Bestuurders uit 25 gemeenten waren aanwezig in de raadzaal van de gemeente Zeist.

Burgemeester Sjoerd Potters vertelde over de demonstratie in Den Haag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen op 22 september, voor het Tweede Kamergebouw.

Vervolgens vertelde Koos van Dijken van Platform31 over de trends die zij de komende 4 jaar signaleren. Hij gaf handvatten die helpen bij het formeren van een daadkrachtig lokaal bestuur voor de komende collegeperiode. Een interessante analyse die perfect past bij het DNA van middelgrote gemeenten.

Daarna nam Electoraal geograaf Josse Voogd, met zijn presentatie 'Middenland' op de kaart!, de aanwezigen mee in de gelaagdheid van onze maatschappij en het kiesgedrag dat hieruit voortvloeit.

Na een korte pauze presenteerde het ministerie van BZK het programma Agenda Stad en Regio en stelde de vraag wat nodig is om City Deals ook in kleine en middelgrote gemeenten succesvol te ontwikkelen.

Alle presentaties zijn te downloaden vanuit de "documenten" op deze site.

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen