Terugblik ALV M50 6 oktober 2023 in Zutphen

1087 keer bekeken 0 reacties

Zutphense inspiratie, een breed inhoudelijk programma en veel enthousiaste bestuurders op een toplocatie! Lees hier meer over onze ALV in het Koelhuis in Zutphen op 6 oktober.

We blikken terug op een geslaagde ALV met een dynamisch verloop. Na een energieke aftrap in het Koelhuis in Zutphen door M50-voorzitter Sjoerd Potters en waarnemend burgemeester van Zutphen Wimar Jaeger ging de zaal gelijk in deelgroepen uiteen. Er stonden uiteenlopende workshops op ons te wachten:

 

wat

vorm

wie

1

Kennissessie Wonen

wandeling

Edwin Koning

Peter Kelder

2

Kennissessie Erfgoed

wandeling

Michel Groothedde

3

Workshop Lobby & Verkiezingen

workshop

Fred Teeven

Bas van der Tas

4

Panelgesprek Elke Regio Telt

panelgesprek

Jantine Kriens (digitaal)

Sacha Ausems

Eva Boswinkel

5

Kennissessie Vluchtelingen

kennissessie

Jeroen Peeters

Jos Kuppens

Anja van Veldhuisen

Rick Verschure

 

 

Na deze deelsessies was het tijd voor het inhoudelijk plenair programma. Directeur van de VNG Leonard Geluk nam de bestuurders mee in de opgave waar de VNG en de netwerken voor staan in aanloop naar de verkiezingen en kabinetsformatie. Vanuit de gedachte van omkering bieden wij ons aan als partner van het Rijk. We hebben voor onze taakuitvoering voldoende middelen nodig en brengen dit bij het Rijk onder de aandacht, maar wij zijn ook bij uitstek de partij die het Rijk kan helpen om de grote opgaven van onze tijd uit te voeren. Gelijkwaardige samenwerking is hierbij van groot belang.

 

Tijdens het ALV-gedeelte werd de voortgang van het netwerk besproken. We mogen trots zijn op de stormachtige ontwikkeling die we hebben doorgemaakt in het afgelopen jaar. Met dank aan de tomeloze inzet van veel enthousiaste bestuurders en bevlogen ambtenaren worden mijlpalen geboekt. Ons netwerk groeit en wordt volwassen: we zijn een vaste waarde geworden in gemeenteland en in Den Haag!

Onze volgende ALV staat op gepland op 19 april 2024 in Bergen op Zoom. Graag tot dan!

Cookie-instellingen