Hoe maken we onze binnensteden weer vitaal?

2677 keer bekeken 0 reacties

Op 5 april 2018 vindt de International City Retail Experience 2018 plaats in Hoogeveen. Dit is een aantrekkelijk en inspirerend congres rondom de vraag hoe we binnensteden en retailgebieden vitaal kunnen houden. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Hoe maken we onze binnensteden weer vitaal?

Hoe maken we de centra van de middelgrote steden in Europa weer vitaal? Daarover gaat het op 5 april in Hoogeveen, tijdens de International City Retail Experience 2018. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

De lessen van tien Europese steden
Tien middelgrote Europese steden maakten van 2016 tot 2018 innovatieve actieplannen en strategieën om de retail sector te revitaliseren en meer consumenten te trekken. Ze keken bij elkaar in de keuken en vlogen experts in. Deze operatie heet RetaiLink. Op 5 april 2018 worden de lessen van RetaiLink gedeeld tijdens ICRE2018, een dynamisch congres in Hoogeveen.

Staatssecretaris Mona Keijzer
In het ochtendprogramma gaat staatssecretaris Mona Keijzer in op de Nederlandse aanpak rond de Retailagenda. Nederland is de enige lidstaat van de EU die een nationale aanpak hanteert, waarin overheden samenwerken met mensen uit retail en vastgoed. Gedeputeerde Henk Brink komt vertellen over de onderscheidende Drentse retailagenda.

Experts aan het woord
Christian Verschueren van Eurocommerce vertelt over hoe retailers zelf kunnen innoveren en wat ze verwachten van de overheden. Simon Quin (place management) en Lluis Martinez Ribes (neuromarketing) delen hun kennis en ervaringen als internationaal bekende retail experts. Björn Kuipers vertelt over zijn prijswinnende supermarkten, maar ook over het optreden als FIFA topscheidsrechter. De tien RetaiLink steden presenteren hun strategieën. In het middagprogramma zijn er interessante sprekers en interactieve sessies.

Handvatten voor je eigen stad
Het congres reikt handvatten aan waarmee alle Europese middelgrote steden zelf aan de slag kunnen. Maar ook kleinere en grotere steden kunnen hun voordeel halen uit dit niet-te-missen congres.

Alleen door samenwerking succes
De cross-over van stakeholdersbelangen is dé grote kracht van dit congres. Ondernemers, overheid, centrummanagers, ontwikkelaars en vastgoedeigenaren kunnen samen zorgen voor meer bezoekers, meer omzet en minder leegstand. En samen staan ze voor de uitdaging van het compacter maken en transformeren van retailgebieden.

Schrijf je in!
Kijk op www.icre2018.eu voor inschrijving en het programma. Reserveer de datum en ontdek op 5 april wat er voor jouw stad te doen valt aan teruglopend winkelstraat bezoek en leegstand.

 

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen