Campagne "Maak er een punt van"

30-05-2015 6065 keer bekeken 0 reacties

In opdracht van het Ministerie van V&J is de campagne gestart ‘Maak er een punt van’. Het doel van deze campagne is om aandacht te genereren voor seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen vrijwilligersorganisaties en om besturen van die organisaties op te roepen preventieve acties te ondernemen.

 Zulke acties houden bijvoorbeeld in: het aanstellen van een vertrouwenspersoon binnen de organisatie (of extern), een gedragscode opstellen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen voor alle vrijwilligers die met kinderen of mensen met een beperking werken.

De campagne is opgezet om op een toegankelijke en niet-confronterende manier het onderwerp bespreekbaar te maken (er een agendapunt van te maken). Vervolgens wordt er via een campagnewebsite doorverwezen naar toolkits met instructies en voorbeelden die het besturen makkelijk maakt de goede intenties handen en voeten te geven. Daarnaast worden verschillende evenementen georganiseerd zoals een landelijke bijeenkomsten en een estafette waarbij in één week ongeveer 10 organisaties worden bezocht om daar een start te maken met het maken van beleid, zoals het uitvoeren van een risicoanalyse met de aanwezigen in de zaal.

BBK, Door Vriendschap Sterker, wil graag de gemeenten in Nederland betrekken omdat zij lokaal van grote betekenis kunnen zijn door het onderwerp op de agenda te zetten. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Joanneke de Jongh, BBK Door Vriendschap Sterker. 020-3059444 j.dejongh@doorvriendschapsterker.nl

 

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen